Шампионът на България Лудогорец обяви силен трансфер в часовете преди решаващия реванш срещу Балкани от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Разградчани привлякоха швейцарския нападател Квадво Дуа от германския Нюрнберг, информираха от клуба. В понеделник двата българските шампиони и тимът от втора Бундеслига финализираха успешно преговорите по сделката, като Дуа пристигна в България.

Квадво Дуа, който е младежки национал на Швейцария, ще бъде представен пред феновете на "Хювефарма Арена" непосредствено преди началото на днешния мач реванш от първия предварителен кръг на Шампионската лига срещу ФК Балкани, а от четвъртък се включва в тренировките на тима.

През последния сезон Дуа изигра 33 мача за Нюрнберг, в които реализира 11 гола. Преди да премине в германския тим Дуа два сезона носи екипа на швейцарския Санкт Гален, за който има 65 мача и 24 гола. Играл е още за Вил, Сервет, Винтертур, Ксамакс и Йънг Бойс, на който е юноша. Има и мачове за три формации на швейцарския национален отбор.

Квадво Дуа е третият нов футболист в Лудогорец от началото на сезона след трансферите на германеца Марсел Хайстер и испанеца Сон. Той е също така третият играч в новата история на "орлите", който е привлечен от Бундеслигата след успешните трансфери на Каули Оливейра и Бернард Текпетей, дошли съответно Падерборн и Шалке 04.