От шампиона на Съединените щати ФК Лос Анджелис официално обявиха привличането на полузащитника Филип Кръстев под наем до юни 2024 година от СК Ломел, играещ в белгийската Challenger Pro League.

Договорът за преотстъпване на национала на България включва опция за постоянен трансфер.

Кръстев ще бъде добавен към списъка на клуба в очакване на получаването на неговата виза P1 и сертификат за международен трансфер (ITC), съобщава отборът от Лос Анджелис.

"Филип е невероятно талантлив полузащитник, чиито динамични качества и технически способности се вписват добре в нашия модел на игра  коментира съпрезидентът на клуба и изпълняващ длъжността генерален мениджър Джон Торингтън. - Ние сме развълнувани да приветстваме Филип в Лос Анджелис, тъй като той прави следващата стъпка от това, което съм убеден, че ще бъде успешна кариера".

21-годишният Кръстев се присъединява към "черно-белите" след последни две години в Левски (София) в българското първенство, където също беше даден под наем от Ломел СК. От 2021-2023 г. в Левски (София) Кръстев записа 56 мача (42 титуляр), реализира 12 гола и подаде 11 асистенции във всички турнири.

Кръстев е собственост на корпорацията "Сити Футбол груп", която притежава 12 клуба по целия свят, в това число и Ломел. Манчестър Сити – aктуален шампион на Англия и на Шампионска лига, е лицето на структурата.

Лос Анджелис е вторият клуб в града след Лос Анджелис Галакси, който играе в Мейджър-лигата на САЩ. Отборът е създаден през 2014-а година, а в последната кампания разби конкуренцията и стана първенец на Северна Америка.