Юрген Клоп, треньор на английския гранд Ливърпул, коментира слуховете от последните дни относно това дали звездата на "мърсисайдци" Мохамед Салах ще напусне клуба в посока Саудитска арабия.

Това се случи на пресконференцията на "червените" преди предстоящото гостуване на Нюкасъл.

"Трудно е да коментирам историите в медиите, защото от наша гледна точка няма изобщо за какво да се говори. Салах е от съществено значение за нас. Няма нищо, не сме получавали никаква оферта. Дори и да имаше нещо такова, отговорът щеше бъде "не“. Той е 100% отдаден на Ливърпул“, заяви Клоп на днешната си пресконференция.

Относно предстоящото гостуване на Нюкасъл, германецът заяви следното: "Това е невероятно силен отбор. Класирането му за Шампионската лига е напълно заслужено. Тимът претърпя супер развитие при Еди Хау. Освен това те действаха много умно на трансферния пазар. СандроТонали и ХарвиБарнс са много добри попълнения. Нюкасъл играе много интензивен футбол, а подкрепата на публиката е огромна, така че това е много трудно гостуване.

ТиагоАлкантара и Къртис Джоунс тренират от понеделник. Трент е добре, но Ибрахима Конате е под въпрос. Добрите новини за Мак Алистър са огромно облекчение (б.ред. Клоп визира отмяната на червения картон на аржентинеца), добави германският наставник на "мърсисайдци".