Вълна от недоволство заля търновските групи в социалната мрежа Facebook. Причината е, че в навечерието на Националния празник на България 3-ти март аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина", който е една от емблемите на Велико Търново, е бил излъчен без звук, предаде кореспондент на "Фокус"

Очевидци твърдят, че на площад "Цар Асен I" e имало стотици жители и гости на старата столица, които с нетърпение са очаквали шоуто, но минути след като то започнало, останали изключително разочваровани, тъй като е имало само светлинни, но не и звукови ефекти. 

Освен негативните коментари от потребители, има и такива, които обясняват, че снощото излъчване е било "само проба". Вероятната причина, както и търновци поясняват в социалната мрежа, е че снощния спектакъл е бил "платен" и звукът се е чувал само на ВИП площадката, която се намира до катедралния храм "Рождество Богородично". 

В официалната програма за честванията на Националния празник е предвидено излъчването на "Звук и светлина". Спектакълът можете да гледате тази вечер след 19:00 часа.