Жители на ямболското село Чарган организираха две инициативи през отминалия празничен уикенд, предаде репортер на "Фокус".

"Трети март. Празничният уикенд отмина, но ехото му не е отшумяло", каза кметът Стоимен Петров.

Той уточни, че през изминалия уикенд, както беше съобщено, в селото се проведоха две събития.

"Първото беше за съботния ден, когато се събрахме и почистихме площада на селото. Върнахме си някои тротоари от растителността, други бяха изметени, а накрая всички бордюри бяха боядисани и освежени. За финал оформихме и туите в градинките на центъра. През седмицата ще бъдат почистени и освежени още тротоари и бордюри по главната улица на селото като това ще бъде сторено от работещите към кметството служители", допълни Петров.

Кметът разказа още, че в празничния 3-ти март, заедно с група жители, са се насочили към Бакаджика, за да сеприсъединят към тържествата по случай празника. "Хубаво време, весело настроение и сговорна група - така мога да обобщя похода. Надявам се този поход да стане традиция през следващите години и все повече хора да се включват в него", коментира Петров.

Той благодари на всички, които се включват в тези инициативи и помагат със собствения си труд. "А от нас зависи това, което правим, да се подържа и запазва в прилежен и приветстващ вид", заключи кметът на Чарган.