ДНК анализ потвърди, че Велико Минков е бащата на малкото дете на Габриела Пеева - жената, която заедно с майка си, е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. Изследването показва с категоричност, че именно Минков е биологичният баща.

Тази седмица съдът пусна под домашен арест Габриела Пеева, а в момента и двете ѝ деца се отглеждат от семейството на убития Пеев. Предстои съдебна битка за родителските права.

Адвокатът на Минков – Пламен Борисов, заяви, че това е само началото.

"Процесът може да продължи с години, майката може да оспорва експертизата. Може да поиска тройна, да бави процеса. Тя има своите родителски права. Освен това забелязах, че Габриела използва статута си на майка, за да си осигури по-облекчена мярка за неотколнение. Надявам се възможно най-бързо да приключи делото и бащата по-бързо да влезе в бащинските си функции“, каза той в bTV.

Велико Минков добави, че от месец и нещо вижда детето си, което е на 7 месеца.

"То расте добре в спокойна среда. Гледано и обгрижвано е от майката и бащата на Пейо, както и от сестра му. Само благодарение на добрите ми отношения с тези хора аз мога да виждам детето си. Иначе нямаше как да стане“, обясни мъжът.

Адвокатът му добави, че би трябвало това да се случи със социални работници, което са се опитали да направят преди експертизата, но нищо не се е случило.

Според Борисов и мярката за неотклонение на майката е учудваща именно и заради довода, че трябва да си вижда децата.

"Кой може да гарантира, че при среща с тях, те са в сигурна среда“, коментира адвокатът на Велико Минков.

От своя страна биологичният баща заяви, че се е опитвал чрез медиатор да достигне до адвокатите на Габриела, но няма много успехи.

А сестрата на жертвата заяви, че не е виждала Габриела от 6 години и че никога не са претендирали, че детето е на брат ѝ.

История на убийството

Убийството на Пейо Пеев беше извършено в началото на тази година в София. За него са обвинени съпругата му 33-годишната Габриела Славова и 54-годишната ѝ майка Красимира Трифонова.

Престъплението беше извършено през януари в София. Разследването показа, че мъжът е убит на 18 януари в автомобил в кв. "Изгрев“. Тялото беше открито по-късно в опожарената кола в гориста местност в подножието на Витоша.

Първоначално под стража беше задържана само майката на Габриела – 54-годишната Красимира Трифонова. Съпругата на Пейо Пеев беше оставена под домашен арест, за да се грижи за двете ѝ деца – на 4 месеца и 6 години.

После стана ясно, че децата са настанени от социалните при роднини и на 31 януари 33-годишната Славова беше отведена в ареста.

Във връзка с разследването на престъплението започна да се разплита и друг казус – бившият депутат от "Продължаваме промяната“ Велико Минков претендира, че е биологичен баща на по-малкото дете. Той започна битка за правата над сина си.

Оказа се дори, че Велико Минков е бил сред първите задържани, след като е открито тялото на Пейо Пеев.

След убийството децата на Габриера Славова бяха настанени при родителите на убития Пейо Пеев и оттогава те се грижат за тях.

Преди дни Апелативният съд в София пусна 33-годишната жена под домашен арест. Мотивите на адвокатите ѝ са, че тя е невинна и иска да се грижи за децата си. Засега няма информация те да са предоставени на нейните грижи.

Адвокатът на Минков -  Пламен Борисов коментира, че оттук насетне е въпрос на процедури колко бързо ще приключи това дело и колко бързо Минков ще бъде вписан и признат юридически за баща на детето.