Делото за попечителството на единия син на Габриела Славова, която е обвинена в убийството на Пейо Пеев, все още не е стартирало. Мъжът, който твърди, че е баща на детето - Велико Минков, иска ДНК тест, за да докаже, че е биологичен баща на момченцето и да получи право да го вижда.

"Все още не е направен ДНК тест. Това е изследването, което ще доведе до промяната в акта за раждане на детето, но всичко трябва да мине през съда. Настоявах и за друг ДНК тест, който от Дирекция "Социално подпомагане" – Красно село може да назначат. С него ще се докаже, че аз съм роднина на моя 5-месечен син и на това основание ще мога да го видя за първи път. Може да го настанят временно при мен и да ми го дадат да го отглеждам, за което в момента се водят дела от страна на Габриела Славова", каза Минков пред NOVA.

По думите му делото е заведено от него преди раждането на детето. "Детето ще стане на 6 месеца. Вече половин година аз не съм го виждал. Съдът се бави над две седмици с дреболии като назначаване на особен представител на 6-годишния син на Пейо. Когато назначихме особен представител на бебето през октомври, процедурата приключи за два дни", разказа той.