За двадесет и осми път се проведе републиканският турнир по стрелба "Бинев, Трошанов, Ангелов", организиран в памет на тримата полицейски служители, загубили живота си в престрелка в "Люлин" през 1996 г.

28 години след черния 3 май 1996 година, когато майор Йордан Бинев, мл. лейтенант Красимир Трошанов и мл. лейтенант Ангел Ангелов загубиха живота си при изпълнение на служебните си задължения, директорът на ОДМВР-София ст. комисар Тихомир Ценов засвидетелства своето уважение към техните семейства.

С едноминутно мълчание ръководният състав на областната дирекция и служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи преклониха глава пред подвига на тримата достойни български полицаи и отдадоха заслужена почит към героизма им.

Официален старт на мероприятието даде главният секретар на МВР. Поздравявам организаторите и участниците в турнира за съпричастността и усърдието, с което всяка година отдават своето преклонение към загиналите ни колеги. Независимо от тежките професионални задачи и ангажименти, наш дълг е да не забравяме тези, които вече не са сред нас и да почитаме с респект тяхната саможертва, посочи в приветствието си главен комисар Димитър Кангалджиев.

Сред официалните гости на церемонията бяха административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова, директорът на РДПБЗН-София ст. комисар Георги Иванов, председателят на Спортната асоциация на МВР Чавдар Атанасов и близки на загиналите полицейски служители. В тазгодишното издание на турнира по стрелба участват 14 отбора от различни структури на Министерството на вътрешните работи, съобщи ОДМВР - София.