Съдът гледа мярката за неотклонение на Красимира Трифонова. Тя и дъщеря й Габриела Славова са обвинени в жестокото убийство на съпруга на Габриела - Пейо Пеев. Тялото му бе открито през януари тази година в опожарена кола в гориста местност край хижа "Алеко", предаде репортер на "Фокус".

Красимира беше доведена в Зала 5 през вътрешен вход, "опакована" в зимно яке и в маска за лице, вдигната до очите.

Тя и адвокатите й ще поискат от Софийски градски съд по-лека мярка за неотклонение от наложената й до момента най-тежката - задържане под стража. Софийският апелативен съд наложи на 30 януари т.г. най-тежките - "задържане под стража" на обвинените Габриела Славова-Пеева и майка ѝ Красимира.

В края на февруари някога дипломатът Красимира Трифонова, основна заподозряна за извършител на убийството на Пейо, беше приета в болница, като с разрешение на наблюдаващия прокурор, тя била хоспитализирана в болницата към Централния софийски затвор – непотвърдената причина - вдигнала е много високо кръвно.

Малко след 14:00 часа Красимира Трифонова беше доведена в сградата на ул. "Черковна" в столицата с белезници и пранги.

"Фокус" припомня, че на 30 април т.г. апелативният съд пусна под домашен арест дъщерята Габриела Савова. Един от основните мотиви за решението беше, че вече три месеца не се извършват процесуално-следствени действия и не са разпитвани нови свидетели. Обвинената в убийството на съпруга си Пейо Пеев, заедно със своята майка, Габриела Славова-Пеева се разплака в зала, като последните думи на Габриела пред съдиите бяха, че не е извършила това деяние, помоли за снизхождение и поиска по-лека мярка за неотклонение.

В момента и двете ѝ деца се отглеждат от семейството на убития Пеев. Предстои съдебна битка за родителските права. ДНК анализ потвърди, че Велико Минков е бащата на малкото дете на Габриела Пеева - жената, която заедно с майка си, е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. Изследването показва с категоричност, че именно Минков е биологичният баща.