Идвайки в София с обществен транспорт - на разходка или по работа, възниква нуждата от място за съхранение на куфари и обемен багаж. Вече има такова място в града - в самия център, на метростанция Сердика. LockStars е съоръжение за съхранение на багаж на самообслужване, което се намира на метростанция Сердика, откъдето има директни линии до летище София, автогара и жп гара, пише bTV.

Можете да наемете шкафче за няколко часа или за няколко дни. 

Ето как работи: 

1. Изберете празно шкафче и поставете багажа си; 

2. Затворете вратата, докато се заключи; 

3. Платете с карта;

4. Вземете билетчето.

Мястото за съхранение на багаж работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Събирателният пункт е винаги отворен, не затваря дори на национални празници, включително Коледа и Нова година.

Как да влезете? 

Външната врата е отворена за свободен достъп от 06:00 до 22:00 ч. всеки ден. Не са необходими входни кодове за безопасност на багажа ви. Ако искате да влезете в помещението за съхранение на багаж по това време, просто натиснете бутона на интеркома на входната врата и денонощен телефонен център ще ви отвори дистанционно вратата. 

Гардеробът за съхранение на багаж в София предлага 3 различни размера шкафчета, за да гарантира, че ще намерите идеалното място за багажа си.

От размер L, който побира ръчен багаж и една чанта или две раници, до изключително голям размер Jumbo XL-B, който побира до 9 чанти/раници или 2 изключително големи куфара.

Размер L - 35 x 42 x 65 см

Размер XL - 35 x 90 x 65 см

Размер XL-B - 55 x 90 x 65 см

На разположение е допълнително помещение за съхранение на спортно оборудване като ски, сноуборд, велосипеди или по-големи предмети.

Какви са цените?

Услугата предлага гъвкави почасови наемни цени, които зависят от продължителността на ползване и размера на шкафчето. Не се начисляват дневни или 24-часови наемни цени. Плаща се само за периода, през който се използва шкафчето.

Цени за размер L

6,90 лв (около 3,50 евро) за първите 4 часа + 0,90 лв. (около 0,45 евро) за всеки следващ час

Цени за размер XL

11,90 лв. (около 6 евро) за първите 4 часа + 1,40 лв. (около 0,70 евро) за всеки следващ час

Цени за размери XL - B

15,90 лв. (около 8 евро) за първите 4 часа + 1,90 лв. (около 1 евро) за всеки следващ час

Когато депозирате багажа си, плащате за първите 4 часа (минимална продължителност на наема). Ако искате да наемете шкафчето за повече от 4 часа, когато се върнете да вземете багажа си, сканирайте билета си и системата LockStars ще поиска да платите допълнително за всеки допълнителен час след 4-тия час. 

Можете да наемете шкафче за багаж за максимум 72 часа.

Сигурно ли е да оставите багажa си в гардероба за съхранение? 

Съоръжението за съхранение заключва багажа ви в сертифицирана система от шкафчета, устойчива на взлом и вандализъм, произведена в Германия. Тя се управлява от интелигентна заключваща система, която позволява отваряне на вратата на шкафчето само след сканиране на уникалния QR код върху билета ви. Вратите на шкафчетата и електронните ключалки са изработени от сертифицирана неръждаема стомана. 

Съоръжението е оборудвано с 4 HD камери и е под 24-часово наблюдение както от кол център, така и от местна охранителна фирма. Операторите за обслужване на клиенти разполагат с директна линия към местния полицейски участък в близост. Съоръжението е разположено в зона с максимална сигурност, поради непосредствената му близост до сградите на Народното събрание, Президентството и Министерския съвет.