Апелативният съд пусна под домашен арест Габриела Савова, предаде репортер на "Фокус". Един от основните мотиви за решението е, че вече три месеца не се извършват процесуално-следствени действия и не са разпитвани нови свидетели. Обвинената в убийството на съпруга си Пейо Пеев, заедно със своята майка, Габриела Славова-Пеева се разплака в зала и поиска да прочете написаното предварително пред апелативните съдии.

"Показанията, дадени от мен пред полицията бяха диктувани, бях емоционално опустошена и под страх да не ми вземат децата. По никакъв начин не съм притискала или душила Пейо. С Пейо имахме динамична връзка и понякога разправии като във всяко една семейство, но те бяха заради неговото семейство. Всичко обсъждахме аргументирано и намирахме баланс и никога не бяхме разединени, независимо от случващото се. Не съм била осъждана, вече 102 календарни дни не се извършват никакви процесуални действия. Прекарах лицева парализа, никой не ми обърна никакво внимание в продължение на един месец. Дървеници смучат кръвта ми, спя, ям и живея с хлебарки, от ареста често се излиза в ковчег, понякога заради самоубийства. Ако изляза от ареста в ковчег, няма да мога да съдействам. Децата ми са при родителите на съпруга ми, а те не познават нуждите им", четеше и плачеше обвиняемата Габриела, докато искаше от съда по-лека мярка за неотклонение.

Малко преди това апелативният съдът намери искането на адвокатът на Габриела Пеева за назначаването на медицинска експертиза за неоснователно. Минути по-рано адвокатът на Габриела Славова- Пеева поиска такава, с оглед на това, че след прекарания мозъчен инсулт Габриела, обвинена заедно с майка си за убийството на съпруга й Пейо Пеев, същата получава изтръпване на крайниците.

Според защитата задържаната за 72 часа в началото на януари Габриела е направила самопризнания под принуда, като се е била убеждавана, че това й ще помогне да излезе по-бързо от ареста и да отиде при децата си, едното от които към онзи момент е било на четири месеца и е кърмила.

И на това заседание в съдебна зала бе и Велико Минков, който твърди, че е баща на едно от децата на Габриела Славова, което е само на седем месеца. В момента и двете деца са при родителите на убития Пейо Пеев.

От обвинението отново настояха, че е допустимо да се приеме, че ако бъде пусната от ареста, обвиняемата Славова, може да предприеме действия за въздействие върху свидетели, както и да се укрие, предвид реалната възможност да бъде осъдена.

Последните думи на Габриела пред съдиите бяха, че не е извършила това деяние, помоли за снизхождение и поиска по-лека мярка за неотклонение.