От район "Витоша" се заеха с премахването на излезли от употреба МПС-та, предава Sofia24.bg. Ето какво гласи съобщението от администрацията:

Уважаеми граждани, поради многократни сигнали, постъпили в районната администрация, във връзка с излезли от употреба МПС-та, СО- Район “Витоша" извършва ежемесечен контрол по отстраняването им от района.

Проверките се извършват чрез Контактен център на Столична община и текущ контрол. Уведомяваме Ви, че МПС със стикер за технически преглед, с изминали 3 и повече месеци от обозначената дата, се счита за излязло от употреба МПС по чл. 46 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията Столична община.



Общината е разработила програма, по отношение на организацията за дейности по събиране, транспортиране, съхраняване, разкомплектоване и предаване за оползотворяване и/или обезвреждане на отпадъци от излезли от употреба моторни превозни средства.



Всички излезли от употреба МПС-та ще бъдат стикирани, като всеки стикер дава тримесечно предписание, а ако то не се спази, има 14-дневен срок за обжалване и чак след това се извършва принудително отстраняване на МПС-то.