Кметът на Столичната община Васил Терзиев, председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, съвместно с председателите на комисиите по спорт и икономика – Димитър Шалъфов и Прошко Прошков внесоха доклад за разглеждане на заседанието на СОС в четвъртък за безвъзмездно придобиване от държавата на правото на собственост върху недвижими имоти в район "Подуяне“, "Красна поляна“ и "Средец“, които да бъдат използвани от общината за разширяване и спортната инфраструктура на Столичната община.

Те представляват стадиони, сгради и други спортни обекти. Това са спортен комплекс "Герена“, стадион "Георги Аспарухов“, стадион "Септември“, стадион "Юнак“. Целта е трайно да се задоволят обществените потребности от местно значение за създаване на условия за активно спортуване на деца и младежи в съвременна и мотивираща спортна среда.

Днес докладът получи одобрението на ресорните комисии. Ако бъде гласуван и на заседанието на СОС. Кметът на Столичната община трябва да предприеме всички последващи действия за придобиването на имотите.