Пробивът "Модър - Царевец" е готов. Акт 15 ще бъде готов на 15 април и тогава ще бъде пуснато движението по него. Това съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров, предава Plovdiv24.bg.

Заместник-кметът по строителство инж. Тошо Пашов обясни, че в участъка работят 4-5 фирми, защото се преплитат изграждането на ВиК, канализация. На "Солунска" пък се прави огромна разпределителна шахта.

"Това е много особено кръстовище и не може да се развие като традиционно. То трябва да бъде завършено, за да може да се реализира в пълния му проектен вид пускането на "Модър - Царевец" - коментира вицекметът.

В момента работи комисия, която изготвя проекти за временна организация на движението при изхода на пробива Модър-Царевец и връзката с бул. "Хаджи Димитър".

Следващата седмица общината ще има готовност и ще бъдат обсъдени вариантите за пускане на трафика. Така след подписване на акт 15 за обекта ще бъде пуснато движението по "Модър – Царевец" с тази временна организация в участъка "Солунска" – "Хаджи Димитър" – "Царевец".

Кметът подчерта, че общината е изпълнила ангажимента си пробивът "Модър - Царевец" да е готов в края на март и строителите са си свършили работата. Предстоящата задача е да се направи така, че да има максимално улеснено преминаване по "Хаджи Димитър" и към "Пещерско шосе".