Най-новата пътна отсечка в Пловдив е напълно готова, предава Plovdiv24.bg. Става въпрос за пробива "Модър-Царевец", чийто Акт 15 трябва да бъде факт около 15 април. Едва тогава ще бъде пуснато движението. 

След подписване на Акт 15 за обекта ще бъдат пуснати автомобилите с временна организация в участъка "Солунска" – "Хаджи Димитър" – "Царевец".

Обектът като цяло започва от кръстовището на "Коматевско шосе" и свършва на кръстовището с бул. "Хаджи Димитър". Улица "Модър" започва от "Коматевско шосе" и завършва при ж.п. линия. Настилката й е асфалтобетонова с пукнатини, дупки, кръпки, ускорено износване, коловози и прочие.

Габаритът й е променлив - ширината варира от 9,50 до 11,50 метра, а тротоарите от 1 до 4 метра. Улица "Царевец" започва от ж.п. линия София – Пловдив и завършва при кръстовище с бул. "Пещерско шосе". Настилката в по-голямата ѝ част е паважна.

Габаритът на съществуващата улица в разглеждания участък е постоянен - ширината на пътното платно е 9, 00 метра с двустранни тротоари по 3, 00 метра.