До края на годината ще бъдат преместени електрическите кабели и положен чугуненият водопровод в участъка от ул. "София“ до ул. "Перуника“, за да продължи работата по "Модър-Царевец“.Този ангажимент пое Бончо Бончев от консорциум ДЗЗД "Еко Проект – Пловдив“, изпълнител на проекта на ВиК за изграждане на Южния обходен колектор, на работна среща, организирана от кмета Костадин Димитров.

На нея присъстваха и заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов, кметът на район "Южен“ Атанас Кунчев, управителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов, както и представителите на фирми и институции, които имат отношение към строителството на "Модър-Царевец“ и Южния обходен колектор.

"Умишлено сме се събрали в толкова широк кръг, за да изчистим детайлите, които бавят работата по двата проекта. Молбата ми е да положите всички усилия, за да приключим с този участък в максимално кратък срок, за да не се стига до налагане на санкции“, обърна се към участниците в срещата Костадин Димитров.

След като проблемът с 20-волтовите кабели бъде решен, продължава работата по общинския проект "Модър-Царевец“. Управителят на фирмата-изпълнител "Драгиев и Ко“ ООД Цанко Драгиев обеща, че строително-монтажните дейности в зоната ще стартират в началото на януари следващата година и ще приключат до края на април, което ще даде възможност да бъде пуснато движението в участъка от бул. "Коматевско шосе“ до бул. "Хаджи Димитър“.

Кметът Костадин Димитров бе категоричен, че облекчаването на трафика в Пловдив трябва да стане колкото може по-скоро и даде за пример съботния ден, когато при асфалтирането на бул. "Дунав“, колоната от автомобили е стигала до с. Труд.

"Съзнавам, че неудобството, което пътните ремонти и разкопаните улици създават на пловдивчани е огромно, затова искам градът да се отпуши възможно най-бързо“, отсече Костадин Димитров.

Участниците в срещата се разбраха да се събират в същия формат на всеки две седмици, за да синхронизират работата по двата проекта и да елиминират веднага появилите се пречки.