Обявиха конкурс за избор на нов управител на ВиК Пловдив, показа справка на Агенция "Фокус" в сайта на "Български ВиК холдинг“ ЕАД. Към момента водоснабдителното дружество се оглавява от Огнян Кулишев, който пък замени на поста Спартак Николов през август миналата година. 

Минимални и специфични изисквания, на които следва да отговаря новият шеф, са висше, инженерно, икономическо или юридическо образование, с образователно-квалификационна степен "магистър“. Трябва да има най-малко 5 години професионален опит на ръководна позиция в предприятие с основен предмет на дейност – предоставяне на комунални услуги, или най-малко 5 години трудов стаж във ВиК оператор, от които две години на ръководна позиция.

Конкурсът ще се проведе на три етапа. Първият е предварителен подбор на кандидатите по документи. Вторият е разработване, представяне и оценяване на Концепция за развитие на предприятието за 3-годишен период на управление. Третият, последен, етап е интервю /събеседване/ с кандидатите, включващо въпроси по представената концепция.