"Борбата продължава" - това е първият коментар на новия управител на ВиК-Пловдив инж. Антон Гълъбов, направен пред Plovdiv24.bg.

Оттук нататък предстои същото, както досега - работа по обектите, справяне с проблемите във финансов и организационен план, допълни той.

"Участваме в много проекти. Надяваме се скоро да бъде завършен "Модър-Царевец", предстои фаза 2 по Южния обходен колектор, обекти по Плана за възстановяване и устойчивост и други обекти, съвместно с общините. Всички неща, които правим, са в полза на гражданите" - каза Гълъбов.

На въпрос дали ще поиска поскъпване на водата, управителят припомни, че дружеството има 5-годишен план с финансови разчети. Увеличението на цената зависи от икономическите условия и евентуално от повишение на инфлацията, каквото, според него, не се очаква. 

"Аз лично съм притеснен от сериозното засушаване. Проблемът е, че българинът не пести, а пилее вода, т.е. трябва разяснителна кампания сред хората. На много места в Европа подпочвените води намаляват и това ще се окаже проблем като цяло. Решението е да има екстензивно развитие на нашите системи и подобряване на експлоатационните нива. Очакваме от потребителите адекватен отговор - пестене. Трябва да се съобразим с природните дадености" - подчерта Гълъбов.