Новият шеф на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов отказа да коментира рокадата в дружеството, както и намеренията си за развитие на компанията, предаде репортер на "Фокус".

"Няма заповед още. Нека излезе заповедта и вписването. Знаете, че никога не съм отказвал коментари. Търсете ме от утре нататък" - каза инж. Гълъбов.

Припомняме, че за изненадващата смяна на ръководството на ВиК - Пловдив съобщиха от Управителния съвет на "Български ВиК холдинг" ЕАД късно снощи. Решението е било взето миналия петък. Причината, изтъкната от УС на холдинга е незадоволителното финансово управление в последните две години, довело до непокритата загуба на дружеството към 30.09.2023 г. в размер на над 16 млн.лв.

В началото на 2023 г. временният към онзи момент управител на ВиК - Пловдив Огнян Кулишев спечели конкурса за поста. Процедурата беше обявена от Български ВиК холдинг през ноември миналата година. До защита на Концепция за развитние на предприятието за 3-годишен период на управление бяха допуснати трима кандидати. Кулишев беше класиран на първо място и му беше поверено управлението на водното дружество.