Кафеникава и най-вероятно опасна за здравето течност, потече тази сутрин от чешмите на хората в Пловдив вместо вода. Според кадъра, публикуван в една от пловдивските фейсбук групи, това е станало в район "Южен", предава репортер на Агенция "Фокус".

Неотдавна в интервю за агенция и радио "Фокус" министър Иван Шишков заяви, че започва проверка, за да се установи има ли злоупотреби във ВиК-Пловдив под ръководството на Огнян Кулишев.

Припомняме, че под управлението на Огнян Кулишев през последната една година ВиК-Пловдив нашумя най-вече с редица скандали и сигнали за финансови злоупотреби.

Под управлението на Кулишев ВиК-Пловдив практическо е докарано да фалит, не си плаща тока и работниците често са заплашени да останат без заплати. От дружеството признаха за това пред репортер на Агенция "Фокус". 

Оказа се, че ВиК-Пловдив строи частен водопровод, без никаква документация и за сметка на самото водно дружество.

Развалянето на празниците на пловдивчани дори няма да го окачествяваме като злоупотреба, там по-скоро става въпрос за чиста недалновидност и некадърност.

Последните разкрития са за финансови злоупотреби в огромни размери.

Същото това ръководство, което успя да "постигне" всичко това само за година, се явява на конкурс, за да поеме за дълго управлението на ВиК-Пловдив. Остава да разберем дали министър Шишков и подчинените му ше допуснат този грандиозен скандал.