"Отстояването на свободата е постоянен процес, който налага непрекъснати усилия. Винаги са били нужни хора, които да разпалят искрата на вярата, че можем да бъдем независими и свободата е наше право. Тя се отстоява във всеки момент, не само на дати и празници", с тези думи областният управител на Русе Данаил Ковачев се обръща към русенци по случай предстоящото отбелязване на Националния празник на Република България.

"За да ни има днес, е пролята кръвта на хиляди знайни и незнайни българи от всяко селище на региона и страната. На 3 март да почетем всички, които наистина са посветили живота си, за да я има съвременна България, като си припомним имената им и запазим минута мълчание. Така ние ще съхраним посланията им и те ще останат за поколенията след нас. Да си спомним героите от Русе! Да бъдем техни достойни последователи и да градим утрешния ден с отговорност, мъдрост и увереност", допълва още Ковачев.

Утре областният управител Данаил Ковачев ще участва и в организираната от Община Русе церемония по случай 3-и март, която ще се състои от 11.30 часа пред Паметника на свободата. Там той ще произнесе и слово.