Областният управител на Русе Драгомир Драганов посети СУ "Христо Ботев“ по случай 24 май. "Обичайте и уважавайте българския език! Четете и бъдете грамотни! Бъдете пазители на нашата писменост и където и да отидете по света бъдете посланици на българската култура“, с тези думи Драганов се обърна към възпитаниците на учебното заведение, съобщиха от Областната администрация.

На учителите той пожела да не престават да будят съзнанието на младото поколение. "Подпомагайте развитието на критично-мислещи личности, които утре със знанията и уменията си ще работят за модерна и просперираща България", допълни областният управител.

Той посочи още, че благодарение на професионализма и отдадеността на директора Теодор Коцев през годините училището се е утвърдило като еталон за образователна институция. По думите на Драганов Теодор Коцев е съчетал успешно традициите и иновациите и по този начин е накарал повече млади хора да преоткрият значението на науката и образованието.

Припомняме, че в най-старото русенско училище се обучават над 1000 ученици от 1 до 12 клас. Днес по време на тържеството бяха изпратени и над 60 абитуриенти. Драганов връчи и поздравителен адрес на заместник-директора на СУ "Христо Ботев“ Соня Маринова, която беше домакин на събитието.