268 учители, директори и заместник-директори са тазгодишните носители на почетното отличие "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката за своите професионални постижения. На 24 май на церемония пред Народния театър министър Галин Цоков връчи грамотите на наградените педагогически специалисти от София. "Благодаря Ви за неуморния труд, за възрожденската идея, че можете да бъдете полезни на децата. Вие не само давате знание, но и ги вдъхновявате", каза проф. Цоков.

Началникът на регионалното управление на образованието в София д-р Ваня Кастрева връчи наградите на РУО за принос и заслуги към столичното образование.

За 13-та поредна година РУО София-град организира празничен концерт, посветен на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В концерта взеха участие стотици деца и ученици от столичните образователни институции.

На празника присъстваха също заместник-министрите на образованието и науката д-р Емилия Лазарова и Таня Михайлова, началникът на кабинета на министъра Наталия Михалевска, Диян Стаматов, председател на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета, д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“, директори, учители и ученици.