В последния ден от седмицата се очаква засилен трафик на българо-гръцката граница. Сънародниците ни, които избраха да прекарат трите почивни дни в южната ни съседка се очаква днес да се завърнат у нас. 

От Агенцията "Пътна инфраструктура" въведоха някои ограничения в днешния ден с цел облекчаването на пътникопотока. 

Днес се променя организацията на движение в района на Симитли, за да се улесни пътуването в участъка от път I-1 в посока София в края на трите почивни дни около 24 май.

От 11 ч. до 21 ч. ще се ограничи движението на тежкотоварните камиони над 12 т, пътуващи към Кулата, в участъка от 105-км на АМ "Струма". Леките и лекотоварните превозни средства, пътуващи към Кулата, ще се отклоняват от АМ "Струма" по обходен маршрут от пътен възел "Благоевград – юг" по път I-1 София – Кулата, общински път Симитли – Железница и ще се включват отново в път I-1 при пътния възел при Симитли.

С промяната на организацията на движение ще бъдат осигурени две ленти за движение за пътуващите към София в отсечката от път I-1 от пътен възел "Симитли" до АМ "Струма". Тежкотоварните автомобили над 12 т, пътуващи към София, ще преминават само по дясната лента на път I-1. Временната организация на движение ще осигури по-бързо и комфортно пътуване в района на Симитли, в края на трите почивни дни.  

Трафикът ще се регулира от "Пътна полиция" и пътни знаци.