Драматичен театър "Сава Огнянов“ отваря врати на 3 март, за да представи спектакъла "Епопея на забравените“ по Иван Вазов. По този начин трупата се включва в организираните от Община Русе чествания на националния празник на България. Произведението на патриарха на българската литература ще се играе от 18:00 часа в празничния ден на Камерна зала в театъра.

Режисьор е Ивайло Ненов, костюми и сценография Евгения Явашева, музика Пламен Мирчев – Мирона. В ролите: Ивана Керанова, Ивайло Спасимиров, Крум Берков, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Ростислав Панков и Борислав Апостолов.

"Епопея на забравените“ има важната задача за събуждане на колективната памет, защото тъкмо тя е гарант за историческото ни съществуване. С помощта на талантливите актьори от трупата вярвам, че успяваме да запалим още една свещичка в паметта на днешното поколение“, споделя режисьорът Ивайло Ненов.

Спектакълът, замислен като образователен, се играе при повишен интерес от страна на учениците от горния курс в Русе. Сега, на националния празник, излиза извън рамките на ученическия показ и се надяваме публиката да възприеме текстовете на Вазов в една съвременна интерпретация, която не губи чара и въздействието на първообраза си.

Билетите за празничното издание на "Епопея на забравените“, на специални цени, може да намерите на касата на ДТ "Сава Огнянов“ от 10:00 до 14:00ч. и от 14:30 до 18:00ч., всеки делничен ден, както и онлайн на https://entase.to/pj