На 10 септември в Кюстендил стартира международният конкурс за шлагерна и стара градска песен "Пей сърце“. Началото е от 16.00 часа пред сградата на читалище "Братство“. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил председателят на читалището Иван Андонов. Фестивалът ще се проведе за петнадесета поредна година.

Конкурсът се организира от читалище "Братство " и Община Кюстендил.

"Ние, организаторите сме си поставили за цел да съхраним и популяризираме любимите на десетки поколения шлагерни песни, да ги възродим за нов живот и да приобщим младите хора към тяхната лирика и красота, защото шлагерната и стара градска песен, носещи неповторимото чувство на копнеж и хармония, се изпълняват в последните години от все повече и повече млади хора. Конкурсът се утвърди като форум, който дава поле за изява на състави и изпълнители от цялата страна и чужбина, които представят богатството на шлагерната и стара градска песен“, каза Иван Андонов.

Тази година конкурсът ще се проведе на 10 и 11 септември и в него ще се изяват участници от България, Сърбия и Северна Македония.

В 12.00 часа на 11 септември всички участници и гости ще изпълнят заедно песните "Море пиле, славей пиле“ и "Брала мома къпини“.

Венцеслав ИЛЧЕВ