Руската армия е нанесла "хитър“ масиран въздушен удар по Одеска област, като е поразен инфраструктурен обект, съобщават Силите за отбрана на Юга на Украйна, цитирани от УНИАН.

"Отново масирана нощна атака с дронове в южната част на Украйна. В продължение на три часа подразделенията на противовъздушната отбрана отблъскваха вълни от "Шахеди“, които идваха от различни посоки и маневрираха сложно, тероризирайки цивилните. Три дузини баражиращи снаряди Shahed-131/136 бяха свалени в нашата оперативна зона", се казва в съобщението.

По-конкретно, 18 ударни дрона са свалени в небето на Одеска област, 8 в Кировоградска област, по 2 в Николаевска и Херсонска област. "За съжаление, не беше възможно да се избегнат попаденията. В района на Одеса беше повреден инфраструктурен обект, чиито сгради бяха консервирани от дълго време. Възникна пожар на открито, който беше незабавно потушен", се казва в съобщението.

В нощта срещу 8 март руските войски нанесоха удари в южната и източната част на Украйна. Според ВВС на украинските въоръжени сили те са използвали зенитни управляеми ракети С-300, два Х-59 и 37 ударни БЛА Shahed. Дроновете са изстреляни от района на Балаклава в Крим.

Украинската ПВО съобщава, че е свалила 33 Шахеда в Кировоградска, Одеска, Херсонска, Николаевска и Харковска области.