Двойка от Торино, родители на гей тийнейджър, получиха условни присъди затвор, след като заплашиха да хвърлят сина си от балкона, ако той "не се върне към нормалното", съобщава Corriere della Sera

Според цитирания източник жената е осъдена на една година и четири месеца лишаване от свобода условно, а мъжът на две години. Съдът също така ги осъди да платят на сина си парично обезщетение за лечението, на което са го подложили. И двамата получиха условни присъди заради посещаване на "поправителния" курс. 

Има дълъг списък от злоупотреби, за които се твърди, че родителите са подложили сина си, който тогава е бил само на 14 години. 

Двойката научила за сексуалните наклонности на момчето, като тайно прочела дневника му. На тези страници, които се надявал да останат съкровени мисли, 14-годишният признава: "Харесвам момчета, аз съм гей".

"Срам" и "обида" за бащата, който би направил всичко възможно, за да "коригира" ориентацията на сина си. Наказал го с побой, отнел му мобилния телефон и дори го карал да тича полугол по улицата нощем. 

"Или се връщаш към нормалното, или те хвърлям от балкона", казал мъжът на тийнейджъра според твърденията пред съда. Освен това бащата принуждавал младежа да се облича като "момче" и да прави "момчешки неща" като да пуска брада и да ухажва момичета. 

В продължение на две години - от 2020 до 2022 г., тийнейджърът бил търпял насилието на родителите си и след това признал пред училищния психолог, на когото казал, че баща му му е дал месец да докаже, че е спал с момиче. 

Тук започва разследването, което завършва с искането родителите да бъдат изправени пред съда: бащата е обвинен в престъплението малтретиране, докато майката е обвинена в непредотвратяване на физическо и психическо насилие.