"Всичко, навсякъде, наведнъж" е изключително съвременен филм за нашето време. Той има толкова много пластове и нива, че е всичко друго, но не и повърхностен. Това каза режисьорът Илина Перянова в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".  

Във филма има много екзистенциални теми и символика, отбеляза тя. "Той разказва за много вселени и за малките избори, които всеки един от нас прави във всеки един момент и това, че тези избори могат да ни доведат до различни пътеки в живота ни", заяви Перянова.  

Филмът по думите ѝ е носител на постмодернизма, в който живеем днес, и е изключително актуален.  

Кинокритикът Благой Иванов смята, че филмът е надценен и го определи като "строго семейна екзистенциална драма, опакована като жанров филм". "Моят основен проблем с филма е, че тази негова екстраваганца, в която е опакован, инфантилизира неговото послание. А посланието всъщност е доста банално – просто да бъдем по-добри хора. Начинът, по който е поднесен, е олекотен, поради простата причина, че този абсурдизъм, в който филмът изпада, олекотява драматизма във всеки един момент", коментира той.  

Иванов коментира, че винаги подобни награди и церемонии са силно политизирани. "Никога досега обаче "Холивуд" не е бил толкова политизиран на творческо ниво отвътре, т.е. самата ти цел да създадеш филми е да има определени маркери, които трябва да бъдат покрити, което вече е проблем, защото в много случаи компрометира творческата идея", посочи още кинокритикът.  

Журналистът Ива Дойчинова определи филма като ярък, различен, иновативен. "Той ме накара едновременно да чувствам и да мисля. Той е като струнната теория – ние винаги навсякъде сме наведнъж на много места. Можем да интерпретираме всяка една ситуация по много начини, да бъдем много герои, да вземем свръхрешения. Именно това в мисленето на филма, в художествената му плът го прави най-яркия филм на тазгодишните "Оскари", смята тя.