Днес рожден ден празнува едно от "златните" момичета на Нешка Робева, научи Sofia24.bg. Лили Игнатова е единствената състезателка по художествена гимнастика двукратна носителка на световната купа (Белград, 1983 и Токио,1986). Тя е още треньор по художествена гимнастика и хореограф на два спектакъла "Орфей и Евридика“ и "Легендата“.

Родена е на 17 май 1965 г. в София. Дъщеря е на Павел Игнатов, бордови инженер в първия презокеански полет на българската гражданска авиация. Била е състезателка на спортен клуб "Левски“ - София. Треньорки са ѝ били Златка Бончева и Нешка Робева. Завършва Националната спортна академия. 

Има 19 златни, 12 сребърни и 2 бронзови медала от европейски, световни първенства и Световната купа по художествена гимнастика с различните уреди и в многобоя. През 1988 г. се снима във филма "АкаТаМус“, където изпълнява ролята на Агнеса.

В началото на 90-те години се омъжва за маркиз Пиеро Жиралди. На 6 януари 1993 г. двамата сключват брак и се установяват да живеят в Банкя в резиденцията на Масако Оя, с която маркизът има общ бизнес. Няколко месеца след сватбата им маркизът е арестуван. През 1994 г. Жиларди получава два последователни инфаркта и на 4 март 1994 г. умира.

През 1999 г. Лили Игнатова е избрана за член е на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика. През есента на 2000 г. създава своя собствен клуб LILI SPORT.