Във филма "Шекспир като улично куче“ има много екшън, но основната линия в лентата са младите хора, какво се случва с тях, но е много различен от "Кецове“. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ режисьорът Валери Йорданов. "Не ми е удобно аз да го хваля, но големият комплимент за мен беше, че няколко човека казаха "искам да го гледам още един път“. Филмът получи 6 награди "Златна роза“ на фестивала във Варна.“

Най-важно в изкуството е човек да следва интуицията си, заяви Йорданов. "Човек трябва първо да усети нещата, че са правилни, а не да му се казва какво е правилно за него да направи“.

Аз също се уча от моите студенти, но констатирам, че младите хора сега и младите хора по мое време не са различни, просто обстоятелствата ги карат да изглеждат по различен начин. "Но те имат същата чувствителност към проблемите, които ги заобикалят – и войната, и пандемията, ги кара да се държат като всички останали. Текстовете, написани от Шекспир преди 4 века, те са абсолютно валидни и днес. Ако прочетете едно стихче, ще видите колко са верни думите и сега“.

Мога да поканя зрителите по този начин – този филм е за всички възрасти, заяви Йорданов. "Дъщеря ми го гледа шест пъти, но дойдоха и нейни съученици, които го гледаха, някои от тях втори път, дойдоха и възрастни хора. И въпросите, които задаваха, са много интересни“.

Да не звучи песимистично, но каквото й да работим на нашата географска ширина, винаги ще сме недоволни, а най-голямото щастие е, ако хобито ти се превърне в работа, и работата в хоби, тогава дори и да имаш някакъв недоимък, недостатък в битов план, всичко се преодолява, допълни Йорданов."Пожелавам ви приятно гледане, надявам се да намерите време да го видите, ако не филмът ще дойде при вас, когато му дойде времето“.