Парламентът няма да работи на 2 май (бел. от ред. - Велики четвъртък), който е последният работен ден преди великденските празници. Вместо това народните представители ще се съберат за последно на 30 април във вторник. Това решиха депутатите днес, след като председателстващият заседанието Росица Кирова предложи тази промяна. 

Дневният ред на извънредното заседание на парламента ще бъде обаче ще бъде пълен. Депутатите ще разгледат на второ четене промените в Закона за хазарта, които целят забраняването на рекламите на рекламите на хазартните игри във всички видове медии. Те ще трябва да гласуват и на второ четене ратификацията на международния договор за първата партида самолети F-16 Block 70, които страната очаква да получи в началото на 2025 година. 

Освен това депутатите ще разгледат на второ четене законопроекта за доходите върху физическите лица, касаещ гъбарите, а също така първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. 

Извънредното заседание ще стартира в 14:00 часа.