От 2 до 6 май бях в Турция след това в Америка. Имам преки наблюдения, защото съм го наблюдавала през цялото пътуване. Разлика в поведението и в спокойствието на господин Гешев имаше. Това заяви Марчела Панталеева, старши експерт в дирекция "Публична комуникация“ към Прокуратурата пред ВВС. 

"Беше притеснен, може би малко объркан. Събитията в България бяха доста интензивни. Посещението в Турция беше след атентата. Там не знаеше какво се случва. Изискваше се той да следи кой в какво го обвинява и не беше концентриран в работата, която трябваше да изпълнява. Напрежението в Америка ескалира. Върхова точка беше получаването на това писмо, на 13 май на аерогарата. Мога да каже, че има голяма разлика в поведението му и в усещането за неговото присъствие. Той е доста устойчив и успява да се владее"

Според Панталеева по време на престоя в Турция и Америка е имало цялостна промяна в поведението му.

На въпрос дали се е страхувал Панталеева отвърна, че основно се е притеснявал за семейството си и за себе си.

"Притеснението, когато видя писмото беше още по-голям стрес за него.“

"Пристигнахме на правителствен терминал. Шофьорът на прокуратурата дойде и даде плик писмо на г-н Гешев. Не съм обърнала внимание да го чете, в един момент видно изражението му се смени. Все едно замръзна. Тогава си позволих да го попитам наред ли е всичко."

По думите на Панталеева след това Гешев се ядосал изключително много и  скъсал писмото.

"След като съм прочела писмото и го видях скъсано, не знам какво се е случило с него. Не съм го вземала аз, още по-малко да го лепя, съединявам, или каквото и да е било", обясни Панталеева и уточни, че пресконференцията на 15 май е била направена по инициатива на главния прокурор.

По думите ѝ шофьорът на прокуратурата, който е предал писмото, го е дал вътре в залата на правителствения терминал. "Нищо не са говорили, подаде му плика и си тръгна от залата", допълни тя.

Марчела Панталеева е експерт, публична комуникация към прокуратурата  от малко над 3 години. Тя заяви, че приблизително 10 пъти е придружавала Иван Гешев по време на командировки и познава поведението на главния прокурор. 

Преди изявлението на Марчела Панталеева Гешев направи доказателствено искане. Той каза, че част от казаното от Сарафов не отговаряло на обективната истина. И отново направи искане да бъдат разпитани заместничките му - Даниела Машева, Красимира Филипова, Десислава Пиронева, както и Сийка Милева. Причината, че не били правени записи и искал да се изясни обективната истина. ВСС прие Даниела Машева да бъде разпитана.

Заседанието на ВСС продължава и в момента.