ПП-ДБ заложиха конституционни бомби, на които берем плодовете в момента. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

"Тази партия показа, че е изключително неадекватна и тотално фалирала. Нейната политика беше вредна и продължава да е вредна. Те заложиха конституционни бомби, които в момента всички ние им берем плодовете, включително и те самите. Вчера коментирахме, че заради тях ще имаме служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС", заяви Костадинов. 

Костадинов коментира и 20-годишнината от влизането на България в НАТО. Той смята, че страната ние пряко застрашена от членството си в пакта.

"България вече е фронтова държава. Това, която трябва да се направи, е моментално да се напусне НАТО", категоричен бе той.

"НАТО на практика обезоръжи България. Забрани ни да разработваме, не просто да произвеждаме, на теория оръжия", смята Костадинов.

Според лидера на политическата сила трябва да се организира референдум, който да постави въпроса за това дали България трябва да остане в пакта.