Депутатите приеха предсрочното освобождаване на Росен Желязков като председател на Народното събрание, предаде репортер на "Фокус". Със 129 гласа "за" и 103 против депутатите гласуваха оставката на председателя на парламента.

Преди гласуването Желязков благодари и поиска извинение от всеки, когото е засегнал с нещо. В началото на изказването си сподели с депутатите една мисъл: "Понякога трябва да замълчиш,за да бъдеш чут". 

"Всички в тази зала сме хора. Но хора, които са пратени от други хора да работят за хората. Като хора имаме нашите слабости и страсти. Но като народни представители трябва да имаме отговорност, отчетност и почтеност. И още едно качество, което понякога губим - човещина. Човещина, защото тези хора, които са сред нас, очакват от нас решения за техния живот, за тяхното бъдеще и семейства", заяви от трибуната Желязков под аплодисментите на част от депутатите.

В сряда в парламента постъпи проект за решение за предсрочно освобождаване на Желязков, внесен и подписан от депутати от ПП-ДБ и БСП. Правилникът на НС предвижда, че предложението се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му като се дава право на лицето да бъде изслушано.