Не сме отказвали разговор, предложихме й да проведем двустранна среща, защото тази днес не произведе нищо. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламент съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Изборното законодателство не е тема в миналото събрание.

Темата за Украйна също. Това е момент, в който страната ни има възможност да използва, за да модернизира своето въоръжение. По никакъв начин тези теми не са назад в миналото. Трябва да подкрепяме усилията на Украйна да отблъснем агресията на Русия", изтъкна той.

Той добави, че България е на кръстопът - в едната посока можеше да има демократично управление, но президентът Радев не тръгна натам. Другата опция са избори. Става дума за съзнание за историческата ни отговорност накъде отива страната ни.

По повод изказванията на политическите сили по време на лидерската среща за съдебната реформа, съпредедателят на "Демократична България" каза, че отново виждаме как политици и прокуратурата заедно правят пропаганда.

"Трябва българското правителство да използва всички възможности да окаже натиск на властите на Северна Македония да прилагат закона", подчерта той.

Относно темата с освобождаването на шефа на Сметната палата, Иванов недоумява защо в последните дни на това Народно събрание, без мотиви се решава да се обезглави Сметната палата, която е конституционен орган.

"Това, което се случва в момента няма нищо общо със закона. Това е опит на временноуправляващ, палатата да се приведе в удобен формат", уточни Иванов.