25-годишен жител на село Пет могили е установен да шофира с 3,79 промила алкохол. Проверката от екип на пътна полиция била извършена на 5 февруари, съобщиха от ОДМВР - Шумен. Малко след 19 часа пътните полицаи спрели за проверка на бул.“ Ришки проход“ в Шумен водач на лек автомобил Мерцедес "Ванео“ с шуменска регистрация. Зад волана във видимо нетрезво състояние бил 25-годишен мъж. Тестван бил с дрегер. Отчетени били 3, 79 промила алкохол в издишания въздух.

Отказал да даде кръвна проба за анализ, задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 "Б“ от НК е образувано бързо производство.



Около 20:20 часа на 6 февруари за проверка на бул.“ Ришки проход“ в Шумен екип на пътната полиция спрял за проверка водач на лек автомобил Фиат "Пунто“ с чужда регистрация. Зад волана бил 21-годишен местен жител. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Отчетена била положителна на метамфетамин, канабис и амфетамин проба. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 "Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.