На пет сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през изминалите 72 часа, съобщават от ОДМВР-Шумен. 

На 17 май, малко след 15 часа, е приет сигнал за пожар в двигател на мотопед. Към ул. "Дедеагач" в Шумен е насочен екип на РСПБЗН. При пристигане екипът заварил да гори мотопед Ямаха "Аерокс", който бил с пазарджишки табели. По данни на водача, 22-годишен мъж от Костена река, мотопедът се запалил по време на движение след техническа неизправност. При извършената проверка от полицейски екип станало ясно, че табелите били предназначени за друго превозно средство, а мотопедът не бил регистриран по надлежния ред. Образувано е бързо производство.

Малко след 19 часа на 17 май е приет сигнал за пожар в навес на къща на ул."Ален мак" в Шумен. Към адрес е насочен противопожарен екип. На място огнеборците установили, че пламъците тръгнали след късо съединение в инсталацията на осветително тяло. Пожатът е погасен с помощта на 500 л. вода. Унищожени са 3 кв.м. изолация, дрелка, ъглошлайф и шмиргел.

Погасен и пожар в отпадъци в кв. "Еверест" малко след 20:30 часа на 19 май. Пламъците са погасени с помощта на 200 л. вода, пожарът е без загуби.

В ранните следобедни часове на 19 май е погасен пожар в сухи треви и храсти в землището на село Хан Крум.

Екип от Шумен е оказал съдействие за пренасяне на болна жена от жилището й в Шумен до екип на спешна помощ.