Криминалисти от полицията в Шумен задържаха трима непосредствено след извършена сделка с наркотични вещества, съобщиха от местната дирекция.

Около 18 часа в петък в хода на специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества на паркинг на ул. "Искър" в Шумен е извършена проверка и последвало претърсване в лек автомобил БМВ с шуменска регистрация.

В автомобила, управляван от 33-годишен шуменец и пътник 30-годишна местна жителка криминалисти намерили и иззели сумата от 250 евро.

В същото време е спрян водач на лек автомобил Шевролет с великотърновска регистарция, управляван от 27-годишен жител на Велико Търново. В него е намерен и иззет плик с около 50 г суха тревна зелена маса. По негови данни веществото е чай за пушене, закупено за сумата от 250 евро.

Случаят е докладван в компетентната прокуратура, а работата по него продължила под надзора й. В хода на образуваното досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества и е извършено претърсване в жилище, обитавано от 33-годишния мъж от Шумен, който продал на 27-годишния "чая за пушене".

Намерени и иззети са два полиетиленови плика с около 50 г суха зелена тревна маса, три прозрачни полиетиленови плика с жълтеникаво-бяло прахообразно вещество, които предстои да бъдат изследвани и две електронни везни.

Задържан е за срок до 24 часа е РУ- Шумен за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Задържана в полицейския арест е и 30-годишната шуменка.

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК продължава под надзора на окръжната прокуратура в Шумен.