НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Халил Летифов, ДПС:  Ще подкрепим промените на БСП в Закона за българските лични документи

Халил Летифов, ДПС: Ще подкрепим промените на БСП в Закона за българските лични документи

13 Декември 2018 | 13:02 | Агенция "Фокус"
София. Ще подкрепим промените на БСП в Закона за българските лични документи. Това каза народният представител от ПГ на ДПС и председател на Транспортна комисия Халил Летифов по време на дебатите по Закона за българските лични документи, внесен от БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Смятам, че той е навременен, по-скоро закъснял“, каза Летифов. „Между първо и второ четене ще се прецизират самите текстове. Тук не говорим за професионалните категории, а за любителските категории“, заяви още Летифов. По думите му в предложения законопроект не отпада специалистите да дадат своето становище. „Ние решаваме една несправедливост - там, където явна заплаха няма, да се получи тази възможност до 10 години“, каза още Летифов.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Юлиян Папашимов, ГЕРБ:  Ще подкрепим промените в Закона за българските лични документи на БСП, защото ще облекчи хората с увреждания

Д-р Юлиян Папашимов, ГЕРБ: Ще подкрепим промените в Закона за българските лични документи на БСП, защото ще облекчи хората с увреждания

13 Декември 2018 | 12:58 | Агенция "Фокус"
София. Ще подкрепим промените в Закона за българските лични документи на БСП, защото ще облекчи хората с увреждания. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ д-р Юлиян Папашимов по време на дебатите по Закона за българските лични документи, внесен от БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Беше споменато кои са транспортните болници – в София, Пловдив и Горна Оряховица, в които има специализирани комисии за издаване на медицински удостоверения за шофиране на моторни превозни средства на хората с увреждания. Това ще спести дългите пътувания на хората, ще намали напрежението и разходите при тях“, каза още д-р Папашимов. Той обърна внимание, че ГЕРБ ще направи предложение за промяна между първо и второ четене, защото законопроектът не е съобразен със сега действащото законодателство за българските лични документи.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Михаил Христов, БСП: Предлагаме срокът за валидност на свидетелството управление на МПС за хора с увреждания да бъде удължен от 5 на 10 г.

Михаил Христов, БСП: Предлагаме срокът за валидност на свидетелството управление на МПС за хора с увреждания да бъде удължен от 5 на 10 г.

13 Декември 2018 | 12:56 | Агенция "Фокус"
София. С промените в Закона за българските лични документи искаме срокът за валидност на свидетелството управление на МПС за хора с увреждания да бъде удължен от 5 на 10 г. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Михаил Христов по време на дабатите по Закона за българските лични документи, внесен от БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Законопроектът касае валидността на свидетелството за управление на МПС от хора с увреждания. За разлика от общия срок, който е 10 години, свидетелствата за управление на МПС от хора с увреждания е ограничен до 5 години“, каза депутатът. По думите му в България има около 170 хил. водачи на МПС, които поради спецификата на своето заболяване трябва да преминат на така наречените транспортни лекарски комисии. „За съжаление тези комисии се намират само на три места в България – София, Пловдив и Горна Оряховица. Това принуждава хиляди хора с увреждания да пътуват стотици км, за да извадят този документ“, каза още Христов.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.