За мен бе удоволствие да вкарам в отбора някои от младите състезателки. Почти нямаше време за подготовка. На полето имахме две волейболистки, родени 2006 година, и по този начин постигнахме нашата цел. Не играем за резултати в Лигата на нациите. Това заяви селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Лоренцо Мичели в коментар за представянето на тима в Лигата на нациите.

Българките приключиха надпреварата този сезон на последната, 16-а позиция.

"Сезонът за нас бе доста къс тази година – анализира италианският специалист. - С доброто ни представяне на Европейското първенство миналата година се класирахме директно за следващия шампионат на Европа. Няма да ни се налага да играем през август. Ще работим предимно с младите до 20 години. Всеки от отборите в Лигата на нациите имаше различни цели, догодина пак ще участваме. Новите правила ни дадоха шанс да изпробваме някои млади волейболистки. Най-доброто е да се отвори перспективата за младите, когато нямаме цели. Резултатът ни от Лигата е същият като през миналата година. Сега бяхме без някои от състезателките, които са контузени“

Специалистът потвърди готовност да продължи да развива младите състезателки в състава.

"Нормално е, някой трябва да поеме отговорност с лицето си – заяви още Лоренцо Мичели. - Искам да развия младите, ясно е, че те имат потенциал. Няма да рискувам визитката си за някой без потенциал. Федерацията дава всичко, което може, за да бъдем добре подсигурени. Всичко това е любов и мисия. Искам да продължа да помагам на тези млади състезателки в развитието. Чувствам се нещастен, когато ни критикуват. Давам всичко от себе си, за да вървим напред".