Италианският специалист Джанлоренцо Бленджини коментира поражението начело на волейболния отбор на България от Естония с 2:3 (25:22, 19:25, 28:18, 28:30, 13:15) в приятелска среща.

"Първо в такъв тип мачове е важно да подредим парчетата от този пъзел. Резултатът е важен, но за мен е важна играта ни. Изгубихме... Ако не използваш шансовете си, няма как да спечелиш", обяви Джанлоренцо Бленджини.

"Имаше неща, от които съм доволен. Отношението на играта, влагането. В такъм начален мач липсват неща, които е необходимо, за да се побеждава. На контраатака ни липсва прецизност. Именно за това са тези контролни срещи да видим къде са пропуските и да видим къде трябва да се работи. Ако съдим по резултата, то посоката не е правилната, но това е в кръга на шегата. Смятам, че посоката е правилна! Виждам тяхното влагане. Ясно, че пътят е дълъг, но аз виждам позитивни неща".

От моя страна мога да обещая това пълно влагане и от тук нататък в този отбор да избирам само състезатели, които са готови на 100% да участват в този процес. Напълно наясно сме с това нещо. За нас предстои да работим, да се влагаме на 100% и да вървим по нашия път", категоричен бе Бленджини.