Националният селекционер на мъжкия ни волейболен отбор - Джанлоренцо Бленджини, говори след второто поражение на България в Лигата на нациите. Неговите избраници претърпяха загуба от Канада с 3:0 гейма с Група 1, след като в първия мач паднахме от Франция със същия резултат.

"Никога не съм напълно доволен. Но ние знаем, че работим. Знаем, че трябва да работим. От тези два мача научихме, че се подобряваме. Някои неща правим добре, но остават такива, върху които трябва да работим повече. Трябва да намираме добри решения. Имаше повече или по-малко една и съща ситуация във втория и третия гейм. Сервираме добре, те разпределят извън игрището и чакат за по-добри топки, търсят по-добра ситуация", заяви италианецът.

"Трябва да сме търпеливи и да разберем, че това е начин на игра. Да не правим толкова грешки. Играем срещу Франция, Канада – отбори, които са печелили олимпийски титли. Тези мачове за училище за нас, но възможно най-скоро трябва да започнем да решаваме добре ситуациите, защото ние сме назад. Трябва да работим повече. За някои играчи началото на процеса е трудно. Работим върху чувството, върху изпълнение. Трябва да подобрим идеята в играта, но е много трудно. Трябва да си спокоен и хладнокръвен, за да решиш как да действаш в дадена ситуация", завърши Бленджини.