Женският национален отбор на България загуби и втория си мач от тазгодишното издание в Лигата на нациите. Много подмладеният ни тим не можа да се противопостави на Япония и отстъпи с 0:3 (13:25. 15:25, 15:25) гейма в Анталия. В първия двубой нашите загубиха от Нидерландия. А японките сразиха европейския шампион Турция, нанасяйки му първо поражение след повече от година.

Българките започнаха смутено мача. Японките поведоха с 3:0, когато дойде първата ни точка. Резултатът обаче бързо набъбна до 7:1 и съперникът не ни остави шанс да скъсим сериозно дистанцията. Най-голямата разлика обаче беше само при крайния резултат в частта – 25:13.

Воденият от Лоренцо Мичели отбор започна много по-уверено втория гейм. Резултатът вървеше точка за точка, но само до 4:4. Тогава японките направиха пет поредни успешни атаки и с това прекършиха самочувствието ни. Резултатът стигна до 19:11, когато вече беше ясно, че азиатките ще ни поведат с 2:0. В края на частта атаките на Япония станаха все по-точни и тя завърши 25:15.

В третия гейм България най-накрая поведе и то не само, че направихме първата точка. Разколебахме играта на Япония. Известно време водихме с по две точки, но равенството дойде при 8:8. За съжаление след 11:11 азиатките натрупаха непреодолимата преднина от 17:11. Треньорът Мичели даде шанс на почти всички да играят и да опитат какво е голям международен волейбол. Целта на италианския специалист е да готви отбор за световното първенство догодина.

В крайна сметка Япония затвори двубоя при резултат 25:15.

Утре е третият на мач в Лигата на нациите срещу Италия от 20:00 ч. Последната среща от първия турнир е в събота срещу Франция от 17:00 ч.