15 волейболисти включи в състава си за втория турнир от Лигата на нациите този сезон селекционерът на мъжкия национален отбор на България Джанлоренцо Бленджини.Състезанието е във Фукуока, Япония, като българската селекция вече е на японска земя.

В турнира България ще срещне Полша, Германия, Иран и Словения. Първата ни среща е на 4 юни от 9:30 ч. българско време срещу поляците.

Мускулна травма на титулярния състезател на поста либеро Мартин Божилов принуди българския селекционер Джанлоренцо Бленджини да се възползва от новия регламент в Лигата на нациите. От този сезон отборите могат да записват до четири резерви за всеки турнир. Божилов се почувства по-добре след терапиите през седмицата и в крайна сметка замина за Япония заедно с групата в събота сутрин.

Италианският треньор обаче включи още един краен нападател - Георги Петров, който може да бъде ползван и само за посрещане. В групата има още две нови имена спрямо турнира в Анталия - Светослав Станков и Николай Къртев, заменили съответно Любослав Телкийски и Николай Колев.

Състав на България за турнира във Фукуока, Япония:

Разпределители:

Симеон Николов и Светослав Станков

Диагонал:

Димитър Димитров

Посрещачи:

Аспарух Аспарухов, Владимир Гърков, Георги Петров, Георги Татаров, Денис Карягин и Самуил Вълчинов

Централни блокировачи:

Алекс Грозданов, Борис Начев, Илия Петков и Николай Къртев

Либеро:

Мартин Божилов и Дамян Колев