След девет проведени гонки и изключителна интрига до финала на надпреварата, екипажът на LZ Yachting 1991 с шкипер Лъчезар Брaтоев и състав Валери Гарнага, Радослав Гавраилов, Мая Ангелова, Елена Драгиева, Милен Минков, Александър Димитров и Йордан Кирилов, вдигна купата на 10-ото юбилейно издание на регатата "Варна Ченъл къп" (Varna Channel Cup).

Победата е двойна, тъй като екипажът е първи не само в класа на най-бързите яхти ORC A, но и в генералното класиране. Купата беше връчена от легендата в световното спортно ветроходство Лука Девоти – сребърен медалист в клас Finn от Олимпийските игри в Сидни 2000.

Тазгодишната регата започна с безветрие, но постепенно условията се подобряваха и в деня на атрактивните канални гонки бяха реализирани три преминавания по дистанцията. Подходящият вятър се задържа и в последния състезателен ден, когато с четири много оспорвани гонки станаха ясни и шампионите, информираха организаторите.

В генералното класиране и в ORC A втори остана екипажът на яхта Kiara X с шкипер Георго Боев, а трети се подредиха от Шоколад с шкипер Михаил Копанов.

Събитието се организира от яхт клуб LZ Yachting 1991 и СК Ултрамарин, с подкрепата на Община Варна.

Класиране в останалите класове:

ORC B1

SHIMAZEN с шкипер Радослав Раев

MAGICA с шкипер Демир Иванов

Mowgli с шкипер Деян Кръстев

ORC P

Blue с шкипер Явор Колев

Scorpio с шкипер Мартин Пенев

Pilgrim с шкипер Иван Костадинов

ORC B2

Nimana с шкипер Георги Николов

THEODORA с шкипер Мирослав Шопов

Hygeia с шкипер Ангел Дипчиков