Днес, със старт пред Морската градина, започва първият състезателен ден на регата Varna Channel Cup. 35 електронни заявки за участие са постъпили в регатния офис, което е предпоставка за наистина впечатляваща гледка за всички граждани и гости на Варна.

Вчера по традиция се проведе така наречената Pro-Am гонка, в която екипажите включват любители и прогонват дистанцията. Двете проведени гонки бяха спечелени от състезаващата се за втора година яхта Ivana and Aleks с шкипер Иво Тодоров, следвана от Шоколад с шкипер Михаил Копанов и домакините от LZ Yachting 1991 с шкипер Лъчезар Братоев.

До момента в най-добрата българска регата, заявки са подали 35 килови яхти от различни ORC и IRC класове. Събитието се организира от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991 и СК Ултрамарин, със съдействието на Община Варна. Прогнозата предвещава удобни за практикуването на ветроходен спорт ветрове. Регатата продължава утре с емблематичните гонки канал-езеро, като се очаква яхтите за влязат под Аспарухов мост малко след 10:00ч.