Антъни Иванов и неговият адвокат Георги Градев излязоха с постове в социалните мрежи относно спирането на състезателните права от федерацията по плувни спортове на един от най-успешните ни състезатели в този спорт в последните години.

"Още една доста "смешна" постъпка. Никога не съм казвал, че Мицин е постигнал рекорда си със забранени вещества. Похвалих колко химически грамотни са хората от БФПС. Явно имаме "гузен, не гонен, бяга"", написа Иванов.

"Поредното незаконно действие на една компрометирана федерация от апаратчици, които не зачитат свободата на изразяване и правото на защита и си мислят, че са над закона.

Никой не е поканил Антъни Иванов да изложи неговата позиция, нито му е дал правото на защита. Решението на УС е нищожен индивидуален административен акт и ще бъде обжалвано по реда на АПК, което автоматично ще спре действието му.

Веднага след като АССГ отмени нищожното и незаконно решение на УС на БФПС, Антъни ще заведе дело срещу БФПС за вреди в особено голям размер. Да започват да пестят пари, че ще им трябват", заяви Градев.