На 14 февруари Дома на културата и Община Кърджали организират Общоградски празник "Трифон Зарезан". Събитието е част от Културния календар на Общината за 2024 година. Това съобщиха за "Фокус" от местната власт.

Празникът ще премине под мотото "Зарежи Трифоне, зарежи, па вито хоро поведи!", а фолклорният оркестър към Дома на културата ще свири докато има хора на площада.

И тази година се организира конкурса за най-добро домашно вино – бяло, червено или розе. Затова ръководството на културната институция приканва всички граждани на общината, любители на хубавото вино, да донесат свои мостри от 0,5 литра във времето до 12.30 часа на 14 февруари.

Те ще бъдат оценявани от специално жури, а наградата – преходната статуетка, изобразваща грозд, ще бъде връчена от кмета Ерол Мюмюн, на когото ще асистира бога на виното Дионисий по време на самото тържество, което ще се проведе на 14 февруари пред Дома на културата от 17.30 часа.

Всеки може да се изяви като певец, а и като изкусен тамада за най-добра наздравица като излезе на сцената пред Дома на културата. И тази година участниците в тържеството може да се впуснат в надпреварата за най-добър пияч за изпиване на определено количество вино за време.

През цялото време градусът на настроението ще повдигат солистите при музикалния театър на Дома на културата, танцовият клуб "Първи на хорото", ансамбъл "Орфей", битовият оркестър, както и групата за стари градски песни "Млади сърца".