По повод Празника на виното и любовта Държавен архив – Кюстендил представя дигитална изложба "Любовта в снимки“, предаде репортер на "Фокус“. Фотографиите са от фондовата наличност на архива, а автор на изложбата е Рики Петрова. В изложбата може да се види пощенска картичка от 1936 година представяща снимка на ученици – артисти от Първа прогимназия. Тогава те са представили пиесата "Любов“.

Интересни са фотографиите от сватбите на някои исторически личности. Една от тях е на поручик Константин Живков и съпругата му Екатерина. Може да се види фотос и от сватбата на Григор и Веса Костандиеви. Дигиталната изложба изпраща зрителите и към 1919 година и сватбата на Иван Константинов Филдесков със Цвета Костова.

Представена е и любопитна фотография от залесяването на лесопарк "Хисарлъка“, през пролетта на 1896 година.  Мястото е над така наречената от младежите "Любовна алея“. На нея може да се види и лесовъдът, инициатор на залесяването, Йордан Митрев.

В презентираната изложба може да се прочетат и мъдри мисли за любовта. Сред тях е и текстът от Аристотел – "Любовта е съставена от една душа, живееща в две тела“.